Potència turística

Projectes d’inversió

Zones a desenvolupar

Contacte

Ca  |   Es  |   En  |   Fr  |   Рус

Potència turística. Lloret de Mar, ciutat d’oportunitats

A 80 km de Barcelona, amb una població de 4 milions de persones a 100 km a la rodona i amb més d’1 milió de turistes, Lloret de Mar és un destí turístic de primer ordre mundial i una ciutat que ofereix grans oportunitats de negoci. Banyat pel Mediterrani, en plena Costa Brava, les activitats d’oci, esportives, familiars i les trobades professionals converteixen Lloret en la cinquena ciutat turística de sol i platja de l’Estat espanyol.


4 milions de persones en 100 km a la rodona


Més d’1 milió de turistes anuals: 5,5 milions de pernoctacions


30.000 places hoteleres; 120 hotels de totes les categories

Destí turístic estratègic

 

Lloret de Mar compta amb més d’1 milió de turistes anuals, que fan més de 5,5 milions de pernoctacions. El municipi compta amb 30.000 places hoteleres repartides en 120 hotels de totes les categories.

Els visitants provenen principalment de l’Estat espanyol, França, el Regne Unit i Alemanya, però l’interès en països com Polònia, Itàlia i Rússia és cada any més elevat.

Els principals atractius turístics de Lloret de Mar són les platges de sorra blanca, amb 9 km de costa, els  27 km2 de boscos i el seu clima excepcional durant bona part de l’any, però també l’àmplia oferta d’activitats d’oci, esportives i familiars que s’hi poden trobar.

El Water World, amb 225.000 visitants anuals, és l’atracció perfecte per gaudir en família d’un dels majors parcs aquàtics d’Europa.

El Camp Nou, Port Aventura o el Museu Dalí estan a poca distància de Lloret de Mar, que es converteix en l’emplaçament ideal des d’on visitar-los.

Lloret de Mar és el lloc perfecte per celebrar-hi trobades professionals. Compta amb 3 centres de convencions i congressos, amb més de 80 sales de reunions destinades a donar cabuda a múltiples esdeveniments professionals i socials, convertint-se en un dels principals destins de turisme de reunions del sud d’Europa.

Modernització i renovació turística

 

El futur de Lloret de Mar i de qualsevol altra ciutat turística passa per modernitzar l’oferta turística. A Lloret fa temps que hi estem treballant amb l’objectiu de renovar una part de l’oferta actual per crear nous i sofisticats productes turístics. Entenem que el futur més immediat passa per l’especialització per segments, l’excel·lència de les instal·lacions i l’alta qualitat.

Comunicacions. Accés via autopista

 

La imminent arribada de l’autopista C32 a Lloret de Mar suposarà un sal qualitatiu importantíssim en la mobilitat i la connectivitat del municipi. Es tracta d’una obra a punt d’iniciar-se que aproparà encara més la ciutat amb Barcelona. La sortida de l’autopista enllaçarà amb la N-II, amb la qual cosa les entrades i sortides de Lloret de Mar seran molt més ràpides.

La continuïtat d’aquesta via mitjançant un cinturó de ronda fins a la carretera de Tossa és també una obra molt estratègica per al municipi. Amb la construcció d’aquesta via la circulació de vehicles en direcció a Tossa deixaran de passar pel centre de Lloret de Mar, facilitant la comunicació amb nous espais de desenvolupament propers al Port.

Altres millores de connectivitat previstes són la millora de C-63 que connecta Lloret amb Girona-TAV-Frontera francesa, la construcció d’un heliport per millorar l’accessibilitat als aeroports de Barcelona i Girona, i la realització del carril bus entre Blanes i Lloret, obra que descongestionaria els carrils principals de la carretera GI-682.

Patrimoni i preservació. Millores globals

 

La preservació i millora del patrimoni natural és un objectiu permanent a Lloret de Mar. El senderisme és una activitat amb un gran atractiu i els camins de ronda el fomenten, a més de ser elements paisatgístics de primer ordre. La ciutat farà transitable la totalitat del camí de ronda de Lloret de Mar per fomentar el senderisme, protegir elements paisatgístics peculiars i fomentar la qualitat visual que ofereixen.

Més globalment, el municipi preservarà els entorns naturals terrestres i marins i durà a terme campanyes i publicacions de sensibilització mediambiental.

La millora de la informació adreçada a visitants i turistes, mitjançant el disseny i la implementació d’un pla de senyalització global i el desenvolupament d’una campanya de comunicació permanent per difondre una imatge en positiu del municipi, són altres millores globals previstes. Aquesta última se centra en difondre missatges positius sobre el turisme, apropant i destacant el caràcter hospitalari i l’emplaçament idoni de Lloret de Mar com a destí turístic de primer nivell.

Regeneració urbana

 

Es remodelarà i renovarà amb un pla integral el següent continu urbà: des la rotonda del Water World fins al passeig marítim, passant per l’avinguda Just Marlès. A partir d’aquí, la renovació afectarà l’avinguda Pau Casals fins a la ronda de circumval·lació.

Aquesta actuació de renovació urbana convertirà l’avinguda Just Marlès en un boulevard comercial i hoteler modern on conviurà l’ús ciutadà i el turístic. També es preveu la remodelació del passeig marítim, que comptarà amb la construcció d’un aparcament soterrat. El pàrquing de Sa Caleta també es remodelarà i soterrarà.

La reordenació dels punts de parada, arribada i sortida dels turistes, així com també els aparcaments d’autocars i el seu sistema de gestió per evitar congestions de trànsit i incomoditats a la ciutadania i als turistes, són accions de millora que estem impulsant al municipi.

Tanmateix, la regeneració de l’entorn i el paisatge urbà per tal d’oferir la millor imatge de la ciutat a tothom i posar en valor els jardins i espais verds de Lloret són projectes estratègics de millora.

Infraestructures estratègiques. Telecomunicacions i «big data»

 

Lloret treballa per convertir-se en una destinació turística pionera smart city. A més de disposar d’infraestructures i serveis de telecomunicacions, la ciutat vol continuar sent una destinació turística de primer ordre i referència internacional desplegant aplicacions turístiques com ara: senyalització i gestió intel·ligent del trànsit, informació del transport, lectures digitals de la qualitat mediambiental i localització de persones o vigilància.

La recopilació, anàlisi i comunicació de la informació dels mercats i de l’activitat turística per transformar-la en coneixement per al sector turístic és bàsic per poder innovar en l’oferta de productes i a l’hora de prendre decisions. És per això que estem desenvolupant un programa d’intel·ligència de mercat per disposar d’indicadors i informes de l’activitat turística i econòmica.

La fibra òptica és una realitat al municipi i un pas més en connectivitat és oferir un servei públic i gratuït mitjançant wifi en aquelles zones de més afluència turística i ciutadana.

Productes estratègics

 

La posada en valor de les platges i la franja litoral a través de productes estratègics és una aposta. Per exemple, es preveu dinamitzar les platges amb noves activitats i propostes d’oci, cultura, esport i entreteniment. Al litoral també s’hi faran esdeveniments i competicions esportives d’interès turístic i s’hi construirà un club de platja per a turistes i visitants.

Altres projectes de valor afegit són introduir les activitats turístiques d’interior com a oferta complementària per als visitants de Lloret i la creació d’un museu virtual de la ciutat per tal que el visitant entri en contacte amb una visió global del municipi.

La restauració de la casa d’indians de Can Font per obrir-la al públic com a casa museu i la reconstrucció d’una casa ibera al poblat ibèric del Turó Rodó són altres projectes estratègics que generen valor a Lloret. En el cas del jaciment, emplaçat davant del mar en un penya-segat a tocar del camí de ronda, la visita a la reconstrucció de la casa ibera mitjançant un projecte d’arqueologia experimental serà molt més interessant turísticament i tindrà una clara vocació pedagògica.